Джонсън е оптимистичен относно сделката за Brexit

Той трябва да направи равносметка на преговорите по време на конферентна връзка с фон дер Лайен днес

Джонсън е оптимистичен относно сделката за Brexit

Снимка: БТА

640 ~ 1 мин. четене

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че се чувства "доста оптимистичен" относно договарянето на търговска сделка с Европейския съюз, преди преговори му за Brexit с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Джонсън трябва да направи равносметка на преговорите по време на конферентна връзка с фон дер Лайен днес след последния насрочен кръг от преговори между Брюксел и Великобритания в петък.

В изявление след среща с главния преговарящ на ЕС Мишел Барние обаче в петък главният преговарящ на Обединеното кралство Дейвид Фрост е по-малко оптимистичен от премиера относно нивото на напредък, постигнат до момента.

„Загрижен съм, че има много малко време за решаване на тези въпроси преди Европейския съвет на 15 октомври“, каза Фрост.

В петък фон дер Лайен предупреди, че времето изтича и след „100 дни“ до края на годината е време да „засилим“.

Тя каза, че вярва, че сделка за Brexit все още е възможна: „Хубаво е да има сделка - но не на всяка цена“, каза тя по време на пресконференция в Брюксел.

„Но като цяло, където има воля, има начин, така че мисля, че трябва да активизираме преговорите, защото си струва да работим усилено върху това“, добави тя.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини