Дните на телевизията вече са преброени

Бъдещето принадлежи на дигиталното видео, заяви шеф в YouTube

Дните на телевизията вече са преброени
3662 ~ 1 мин. четене

Дните на обикновената телевизия вече са преброени и не след дълго по-голямата част от видео съдържанието ще бъде консумирана по друг начин. Това прогнозира шефът на бизнес операциите във видео гиганта YouTube Робърт Кинкъл.

В изказването си по време на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас (CES) 2016 Кинкъл коментира бъдещето на дигиталното видео и това как то все повече влияе на начина, по който хората общуват с медиите.

„Дигиталното видео ще изпревари телевизията и ще се превърне в най-разпространения начин, по който хората прекарват свободното си време преди края на това десетилетие“, казва той.

В речта си Кинкъл, който преди това е работил за Netflix, припомня собствената си прогноза от преди 4 години, според която до 2020 г. цели 90% от уеб трафика ще бъде видео трафик. Сега той коригира предвиждането си и счита, че това ще стане година по-рано – към 2019 г.

„Категорично поддържам прогнозата си. Дигиталното видео ще расте не просто постепенно, а мащабно. Дори и сега младото поколение вече гледа повече стрийминг видео, отколкото нормална телевизия“, завършва той.

Подкрепи Economic.bg