До 15 октомври може да се кандидатства по мярката „60/40“

Кандидатурите могат да се подават и по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване

До 15 октомври може да се кандидатства по мярката „60/40“

Снимка: Красимир Свраков

2162 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Работодателите, които желаят да получат средства по мярката 60/40 през четвъртото тримесечие и отговарят на условията, определени от Агенцията по заетостта, могат да подадат заявление до 17.00 ч на 15 октомври.

От Агенцията по заетостта напомнят на вече одобрените работодатели по втория дизайн на схемата за подкрепа на заетостта, че изплащането на средствата се извършва въз основа на представен актуален списък на работниците и служителите за предходен месец, както и писмо – декларация за месечно отчитане. Крайният срок за подаване на тези документи е 30 октомври.

От Агенцията призовават работодателите да спазват крайните срокове, тъй като документи, подадени след посочените дати, няма да бъдат разглеждани.

Кандидатурите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване, подписани с квалифициран електронен подпис, чрез лицензиран пощенски оператор, а при невъзможност за ползване на тези два начина – чрез посещение в бюрото по труда.

Като независимо от метода документите трябва да се подадат към Дирекция „Бюро по труда”,  в обслужващото на територията звено.

Припомняме, че сxeмaтa зa изплaщaнe нa ĸoмпeнcaции нa paбoтoдaтeлитe зa зaпaзвaнe нa зaeтocттa бe yдължeнa oфициaлнo дo ĸpaя нa гoдинaтa c peшeниe нa пpaвитeлcтвoтo от 6 октомври 2020 г. Като зa дoпълнитeлнитe тpи мeceцa нa дeйcтвиe ĸaбинeтът щe пpexвъpли дoпълнитeлнo 450 млн. лв. от централния бюджет във фoнд „Бeзpaбoтицa“.

Подкрепи Economic.bg