ДПС обвини ниската избирателна активност за по-слабия си резултат

Партийният лидер Мустафа Карадайъ, който е водач на листата, няма да става евродепутат

ДПС обвини ниската избирателна активност за по-слабия си резултат
2459 ~ 1 мин. четене
Сборният резултат на националистическите формации, участващи в управлението, е под този на ДПС. Това коментира депутатът от Движението за права и свободи (ДПС) Йордан Цонев след излизането на резултатите от екзитполовете. В момента на Движението се дават под 14%, докато през 2014 г. получи 17.3% от вота на хората.

„Ние сме най-засегнати от уседналостта и резултатът за нас е нормален. Хората са на работа в чужбина и положението е много тежко. Цялата кампания мина под това мото: кой е пътят да върнем хората в България“, каза Цонев в коментар на прогнозата, че ДПС ще получи един евродепутат по-малко.

В отговор на въпрос той уточни, че партийният лидер Мустафа Карадайъ, който е водач на листата, няма да става евродепутат. За втория в листата - Делян Пеевски, ще се решава „след като се изясни обстановката“, а решението ще се вземе и от партията, и от самия Пеевски.

Помолен да коментира обръщението на почетния председател Ахмед Доган към избирателите преди изборите Цонев каза, че това е било призив „всички разсърдени в семейството на ДПС да си простят и най-големият дава пример за това“.
Коментари: 0