ДРИЙМИКС - компанията, в която всеки е създател

Основен фокус на всяка компания трябва да бъде развитието на всеки един в екипа й

ДРИЙМИКС - компанията, в която всеки е създател

Дриймикс е изцяло българска ИТ компания, специализирана в Java и Angular технологии. Предлагаме софтуерни решения на фирми от Германия, Великобритания, Швейцария и Силициевата долина. Търсят ни, не защото в България е по-евтино, а защото в наше лице намират експерти, които да им помогнат в реализирането на техните продукти или във внедряването на правилните процеси на работа в техните отдели. Работим с партньори, а не с клиенти. Разликата е, че клиентът просто иска да се изпълни дадено задание, докато партньорът първо ни запознава с бизнеса си и търси нашето експертно мнение как по най-добрия начин да постигне целите си.

Вярваме, че основен фокус на всяка компания трябва да е развитието на всеки един в екипа й, че взаимоотношенията между работодател и служител трябва да се основават на партньорство, а не на сделка.

Културата се създава и развива от всички хора в екипа, тя отличава компаниите и ги прави уникални, като им дава и конкурентно предимство. При наемането на хора за нас са важни личните им качества, преценявани през призмата на нашите фирмени ценности. (Повече за фирмената ни култура ще намерите на:  https://dreamix.eu/blog/dreamix/company-culture). Преди да наемем нов колега, той може да прекара известно време в офиса, за да види дали Дриймикс е подходящото място за него.

Всеки от нас има личен принос към успеха на компанията - всички ние можем да предлагаме нови идеи, да изпробваме различни варианти и да вземаме решения. Всеки може да организира групово събитие, което компанията да спонсорира. Ходили сме на катерене, на плаване с ветроходни лодки, на рисуване. Колкото повече хора от екипа участват, толкова по-голям бюджет осигурява фирмата.

Нямаме работно време и място, стига човек да си върши работата. Работим в офис с 24/7 достъп в София, но можем да работим и от морето или от планината. През лятото на 2018-а 30 души от екипа работихме седмица от коуъркинг на морето.

Не харесваме пасивността, ние сме хора на действието - двама са част от Дарик 40 до 40. Гордеем се и с носител на президентската награда „Джон Атанасов“ за проект с голямо социално въздействие. През лятото двама от #dreamixteam бяха на студентски обмен в Германия, а през есента един от ключовите ни програмисти пое на експедиция по катерене в САЩ. Дриймикс е общност от хора със споделени ценности и вярвания. Резултатът е, че през миналата година само един колега си тръгна и то за да работи за стартъп в Хонконг.

Вярваме, че културата е гръбнакът на всяка организация и е това, което й позволява да расте и да се движи напред и нагоре.

 

Тодор Гигилев, изпълнителен директор:

Вярваме, че Дриймикс трябва да инвестира във всеки един от нас максимума, който може да си позволи, както и всеки един от нас трябва да инвестира своя максимум в Дриймикс. Реално, когато всеки един от нас става по-добър като личност и професионалист, това води до предоставянето на по-добра услуга на партньорите ни и повишаване на стойността на фирмата.

Паолина Йорданова, мениджър Таланти и култура:

За мнозина културата е нещо ефимерно, но културата са хората, изповядващи фирмените ценности. Загуба на време е, ако за фирмените ценности само се говори или са украса на стена в офиса. Трябва да има конкретни действия, които ги подкрепят.

Коментари: 0