Джак Никълсън има впечатляваща колекция от имоти и изкуство

Те са оценени съответно на 100 млн. и 150 млн. долара

Джак Никълсън има впечатляваща колекция от имоти и изкуство

Снимка: Wikipedia

2417 ~ 2 мин. четене
Джак Никълсън е изиграл някои от най-емблематичните роли в Холивуд. Той е един от най-доминиращите актьори на 70-те, 80-те, 90-те и 2000-те години. 12 пъти е номиниран за наградата на Академията. Има три Оскара - за „Полет над кукувиче гнездо“, „Думи на обич“ и „Колкото толкова“.

Въпреки това, Джак Никълсън няма нито един филмов проект от 2010 г. насам.
82-годишният актьор опроверга слуховете, че се е пенсионирал поради проблеми с паметта, и вместо това казва, че е просто по-малко мотивиран да „се появява".

Две области обаче, в които Никълсън не е забавил темпото, са неговото портфолио от недвижими имоти и колекцията му от произведения на изкуството. Джак притежава недвижими имоти на стойност 100 милиона долара по света и изкуство на стойност 150 милиона долара, твърди сайтът Celebritynetworth.

Недвижими имоти

Никълсън има редица домове, в които може да показва наградите си от Академия. Според изчисления той притежава най-малко дузина имоти в САЩ. 

Дългогодишната му основна резиденция е многофамилна сграда на Мълхоланд драйв в Бевърли Хилс. Този имот обхваща три декара и поне четири сгради. Никълсът купува първия имот през 1969 г. и добавя съседни имоти през 1993 и 2005 г. Последната сделка през 2005 г. е направена с имот на Марлон Брандо. Никълсън го купува за 5 милиона долара и събаря съществуващото жилище.

Актьорът притежава и няколко други къщи около Лос Анджелис, включително дом в Санта Моника и апартамент във Винъс. Той притежава и имот от 70 акра в Малибу, който обяви за продажба за 4,5 милиона долара през 2011 г., но след това се отказа да продава. 

Никълсън също притежава дом в окръг Шаста в Северна Калифорния и дом на брега на океана в Кайлуа, Хаваи. Той притежава и дом в Аспен - но може и да притежава още два или три жилища там. Той обяви за продажба имот в Аспен през 2016 г. за 15 милиона долара и в крайна сметка го продаде за 11 милиона долара.

Изкуство

Джак Никълсън има и една от най-добрите художествени колекции в Холивуд. Колекционира изкуство от 60-те години. Той притежава произведения на Пикасо, Матис, Роден, Ботеро, Бугеро, Модиляни, Магрит и Уорхол. Художествената колекция на Никълсън е фокусирана върху 20-и век и съвременни творби. През 1995 г. художникът Ед Руша нарича колекцията на Никълсън „една от най-добрите колекции тук“.

Стойността на художествената колекция на Джак е консервативно оценена на 100 милиона долара. По-скорошна оценка оценява стойността й на 150 милиона долара.
Коментари: 0