OnePlus показа смартфон с „невидима“ камера

След спекулации дали Concept One няма да е първото сгъваемо устройство на компанията

OnePlus показа смартфон с „невидима“ камера

Снимка: OnePlus

948 ~ 1 мин. четене
Китайската компания OnePlus представи подробности за свой смартфон на име Concept One – прототипно устройство, което ще бъде представено официално на технологичното изложение CES 2020 другата седмица. Най-отличителната характеристика на устройството е неговата „невидима“ камера.
Производителят пускаше намеци за смартфона Concept One от декември насам, като някои анализатори спекулираха, че това може и да е първото сгъваемо устройство на компанията. След днешната публикация на OnePlus обаче стана ясно, че основните характеристики на смартфона няма да са толкова вълнуващи. Те включват „невидими“ обективи на камерата и „технология за промяна на цвета“. Може да има и други нововъведения, но ще трябва да се почака до CES, за да стане ясно така ли е.

Ефектът за „невидимост“ на камерата се постига чрез електрохромно стъкло, което покрива основните обективи на смартфона. Стъклото може да превключва между прозрачно и непрозрачно чрез електрически сигнал, като по този начин оптиката ще може да се скрива без да се използват механични способи за това. Репортер на Wired, видял лично ранна версия на Concept One, е коментирал, че ефектът на скриването на камерата на живо е леко разочароващ.

„Когато си мислите за „невидима камера“, може би си представите някакъв магически акт или по-ясно изразена физическа промяна. Това е просто камера, която едвам се вижда“, коментирал е репортерът.
Коментари: 0