Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун ще участват в сериал на Apple

Това е вторият сериал, с чийто права се е сдобил технологичният гигант

Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун ще участват в сериал на Apple

Снимка: YouTube/Screenshot

Apple повдигна завесата около плановете си за създаване на собствено видео съдържание. Сега стана ясно, че компанията е придобила правата на сериал, в който ще участват холивудските звезди Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун, предава Business Insider. 

Двете актриси са и копродуценти на шоуто заедно с компанията Media Res, а сюжетът се фокусира върху темата за сутрешните блокове. Това е и първото телевизионно участие на Анистън след края на сриала "Приятели". 

Преди Apple да се сдобие с правата, за тях са се надпреварвали няколко други разпространители в САЩ. Сега технологичният гигант от Купертино е сключил договор за създаването на два сезона от по 10 епизода, което се счита за необичайна и по-рискова стъпка в съвременното тв продуциране. 

Припомняме, че неотдавна Apple сключи партньорство със студиото на режисьора Стивън Спилбърг с идеята заедно да възродят поредицата „Amazing Stories“ от 80-те години. 

Тези два сериала са сериозна стъпка към амбициите на технологичната компания да разшири полето си на действие и да навлезе в телевизионната сфера. През юни тя привлече бившите президенти на Sony Pictures TV Джейми Ерлих и Зак Ван Амбург, които да оглавят новия бизнес и да дадат тласък на развитието му. 

По-рано стана ясно също, че Apple планира да инвестира 1 млрд. долара в оригинално видео съдържание. 

Големият въпрос пред успеха на видео услугата обаче продължава да е планът за разпространение. Не е ясно дали Apple ще направи шоутата достъпни през iTunes или през друга платформа, както и дали те ще се базират на платен абонамент или на финансиране чрез реклама. 
Коментари: 0