Експериментатори създадоха и оранжево вино

То излиза на пазара още през лятото на достъпна цена

Експериментатори създадоха и оранжево вино
3821 ~ 1 мин. четене

Милиони хора по цял свят обичат да консумират вино – напитката на боговете. Скоро обаче няма да ни се налага да се ограничаваме с добре познатите разновидности между бяло и червено вино, благодарение на нов проект на изследователи.

След серия от експерименти те успяват да създадат негова разновидност, която променя изцяло представата ви за тази напитка, тъй като е оранжева. Вкусът на напитката е точно такъв, какъвто го очаквате, но с леко странен нюанс.

Оранжевото вино се прави от грозде, чиито обелки предварително се премахват. Именно това им позволява на експериментаторите да коригират цвета на виното в нетрадиционния оранжев цвят. Според специалистите е малко по-тежко, но пък по-ароматно от класическото червено вино.

Оранжевият цвят също така го прави по-горчиво и определено е много интересен подход към една от най-обичаните напитки в глобален мащаб. Създателите му твърдят, че то е най-добре да се използва, когато е охладено добре и вкуса му го прави подходящ да се консумира с месо и други подобни продукти, предаде Digital.

Бутилка от напитката в оранжев цвят ще може да бъде закупена още през лятото. Самият процес на създаването на оранжево вино по никакъв начин не увеличава цената му, което означава, че една бутилка би струвала толкова, колкото сте свикнали да плащате за нея досега.

Подкрепи Economic.bg