Ердоган: Много скоро турската армия ще влезе в Сирия

Турция многократно е заявявала, че няма да търпи отлагане на прилагането на споразумението от страна на американските представители

Ердоган: Много скоро турската армия ще влезе в Сирия
4223 ~ 1 мин. четене
Турските сухопътни сили ще влязат „много скоро“ в планираната зона за сигурност в Северна Сирия. Това коментира днес турският президент Реджеп Тайп Ердоган след откриването на съвместния турско-американски оперативен център, предаде Reuters.

„Нищо няма да принуди Турция да преразгледа замисъла по създаването на зона за сигурност в Сирия. Анкара е готова да реализира собствените си планове в отговор на опитите да се забави осъществяването на споразумението на изток от Ефрат“, коментира Ердоган. „Очакваме, че в най-скоро време в Сирия на изток от Ефрат ще влязат турските сухопътните войски. Смятам, че повече никой няма да се опита да постави на изпитание решителността на Турция да ликвидира терористичната заплаха на турско-сирийската граница“, допълни той.

Турция многократно е заявявала, че няма да търпи отлагане на прилагането на споразумението от страна на американските представители, предупреждавайки, че ако е необходимо, сама ще предприеме трансгранична операция за прочистване на района на границата й от присъствието на бойци от сирийските милиции. 

Ердоган допълни, че има напредък по отношение на плановете за установяване на зона за сигурност, но добави, че Турция е извършила всички приготовления, за да осъществи своите планове, ако очакванията й не бъдат удовлетворени. 
Подкрепи Economic.bg