Ердоган: Турция води нова освободителна война

Страната навлиза в новата година с нови надежди и очаквания, заяви президентът

Ердоган: Турция води нова освободителна война

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му води „нова освободителна война“, като той коментира събитията, които се развиха в Турция през 2016 г.

„През последните години Турция води нова освободителна война“ като добави, че „“Турция е под сериозна атака“, отбеляза Ердоган в речта си по случай Нова година, цитиран от Hurriyetdailynews.

„Единството на нашата нация, нашата териториална цялост, нашите институции, икономика, външна политика, накратко всички наши елементи, които ни правят държава са подложени на силна атака“, подчерта държавният глава.

По думите му много от турските сили за сигурност и граждани загубиха живота си в нападения от страна на Ислямска държава в Ирак и Кюрдската работническа партия (ПКК). Президентът Ердоган отбеляза, че Турция навлиза в новата година с „нови надежди и очаквания.“

Той добави, че не само Турция, но и други региона по света преминават през болките на навлизането в нова ера. Ако преминем този преходен период, по силен начин, ако можем да продължим по пътя към нашите амбиции, ни очаква светло бъдеще", каза той.

Коментари: 0