Ето защо на таблото на Falcon Heavy пише „Не се паникьосвай“

Призивът е заимстван от любимата книга на Илон Мъск

Ето защо на таблото на Falcon Heavy пише „Не се паникьосвай“
4010 ~ 1 мин. четене
Най-голямата ракета на компанията на Илон Мъск SpaceX излетя успешно във вторник 6 февруари от космодрума „Кейп Канаверъл“. Ракетата Falcon Heavy е най-голямата в космоса в експлоатация в момента. Освен че носи червения автомобил на Илон Мъск – Tesla Roaster, на централното й табло е изписано „Не се паникьосвай“. 

Защо е така пише Business Insider

„Не се паникьосвай“ или оригиналното „Don’t panic” е изписано на корицата на книгата на Дъглас Адамс „Пътеводител на галактическия стопаджия“ от 1979 г., която разказва за случайния космически пътешественик Артър Дент. Оказва се, че това е любимата книга на собственика на компанията Илон Мъск, който я прочита като тийнейджър. 

В интервю през 2015 г. Мъск споделя, че любимият му космически кораб от научната фантастика е този от книгата „Пътеводител на галактическия стопаджия“, който се „задвижва от невероятно шофиране“. 

Скоро след изстрелването на Falcon Heavy в космоса, Мъск пусна tweet в профила си с излъчване на живо от червената Tesla и нейния шофьор – Starman, кръстен на песен на Дейвид Боуи.


Подкрепи Economic.bg