Еуфорията около среброто отшумя

Ценният метал понижи стойността си с 8%

Еуфорията около среброто отшумя

Снимка: Pixabay

464 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Среброто се раздели с печалбите си от първата сесия на седмицата. Ценният метал понижи стойността си с 8%. Междувременно американските акции скочиха във вторник. Настроенията на пазарите бяха приповдигнати, след като спекулативната търговия в акциите на GME се успокои. Акциите на GameStop се понижиха с 60%.

Dow Jones пък се покачи с 450 пункта, или 1.6%, до 30 687 през най-доброто си дневно представяне от ноември. S&P 500 спечели 1.4%, докато Nasdaq Composite се покачи с 1.6%. Петролът продължава с възхода си.

Акценти днес

Икономически данни  – Еврозона и САЩ

Денят ще бъде обсипан с икономически данни от Еврозоната и САЩ. На обяд ще получим информация за движението в потребителските цени в Еврозоната, докато в 15:15 часа българско време ще разберем каква е промяната в заетостта според института ADP в САЩ.  

Инструмент на фокус

Goldman Sachs

Акциите на компанията направиха силно възходящо движение през последните четири месеца. От началото на годината цената направи лека корекция до предходен връх, като отскочиха от него. Сигналът за покупка не е оправдан, след като цената продължава да се намира около прекупените стойности на RSI и доста над 25 периодната експоненциална средна.

EUR/USD

Валутната двойка не успя да се покачи над 1.235 от началото на годината. През последните три седмици цената образува низходяща тренд линия, след като не успя да се задържи над 50 периодната експоненциална средна. Двойката достигна зона на подкрепа, докато линиите на бавния Стохастик успяха да се пресекат.

XPT/USD

Платината се намира във възходящ тренд. Всяка корекция на възходящото движение бива осуетявана около 100 периодната експоненциална средна, като от началото на месеца цената отново се е запътила към това ниво, след като линиите на бавния Стохастик успяха да се пресекат.

US 30 Wall Street

Договорите за разлика върху индустриалната средна на САЩ се намират във възходящ тренд, като преди две седмици достигнаха най-високите си исторически стойности. Цената образува троен връх около 31 300, като последва корекция до 200 периодната проста пълзяща средна, където индексът срещна подкрепа. Очакваме повторен тест до края на седмицата на нивото на съпротива.

 Източници: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg