„Еврохолд“ няма да иска увеличение на цената на тока

Енергийният бизнес и застраховането си приличат, каза председателят на Надзорния съвет на „Еврохолд“ Асен Христов

„Еврохолд“ няма да иска увеличение на цената на тока

Асен Христов, председател на Надзорния съвет на „Еврохолд“

Снимка: Economic.bg

 „Еврохолд“, която е напът да придобие „ЧЕЗ България“, не планира да иска увеличение на цената на тока. Това стана ясно от думите на Асен Христов, председател на Надзорния съвет на компанията, в ефира на bTV тази сутрин. Днес „Еврохолд“ ще представи Стратегията си за развитие на компаниите от групата на „ЧЕЗ България“ след финализиране на сделката.

По думите на Христов компанията ще направи всичко възможно да задържи цената на тока на сегашните нива. Това, обясни още той, ще стане чрез внедряването на интелигентни системи за управление на мрежата, които ще помогнат да се спре загубата на ток, включително от кражбата на енергия.

Сделката за придобиването на „ЧЕЗ България“ бе обявена през юни и e в размер на 335 млн. евро. Христов подчерта, че по нея работят над 100 човека, български и международни експерти.

В петък бе открито производство по сделката от Комисията за защита на конкуренцията. След нейното решение предстои да се произнесе и още един регулатор – Комисията за енергийно и водно регулиране.

На въпрос защо фирма, която не се е занимавала до този момент с енергиен бизнес, се насочва към него, Христов отговори, че тази стъпка е добра за 12-те хиляди акционери на „Еврохолд“. „Излизаме от определен бизнес и влизаме дългосрочно в друг“, изтъкна той и добави, че енергийният бизнес и застраховането в много отношения като начин на управление и на работа съвпадат.
Коментари: 0