Facebook пуска платформа за бързо зареждане на статии

Новините ще се отварят 10 пъти по-бързо от сегашното им зареждане

Facebook пуска платформа за бързо зареждане на статии
268 ~ 1 мин. четене
Социалната мрежа Facebook навлиза все по-сериозно в сферата на медиите. Компанията сключи споразумение с няколко престижни издания, с цел да предлага по-бърз директен достъп на потребителите до техни статии.

Проектът носи името Instant articles (Моментални статии). Благодарение на него потребителите на социалната мрежа ще имат възможност да отварят статии през мобилните си телефони 10 пъти по-бързо, в сравнение със сегашното време за зареждането им, съобщи Facebook  в специално създаден за целта блог.
 
В момента средното време за зареждане на статия с кликване върху линк, който препраща към уебсайта на съответното издание, е осем секунди. 

Междувременно издателите ще могат да продават пространства за реклама в статиите и така ще запазят приходите си. Те ще разполагат и с информация за трафика, която ще бъде предоставена на тяхно разположение от Facebook. 

Партньорите на социалната мрежа в начинанието са The New York Times, National Geographic, BuzzFeed, NBC, The Atlantic, The Guardian, BBC, Spiegel и Bild.
Подкрепи Economic.bg