Facebook се извинява за функцията Преглед на годината

Неподходящи изображения безпокоят хиляди потребители

Facebook се извинява за функцията Преглед на годината

Британският потребител на най-голямата социална мрежа Ерик Майер описва функцията за преглед на активността през годината като шокираща и неправилна. Той остава неприятно изненадан, когато открива в ревюто си снимка на дъщеря си,която е починала по-рано през годината.

Автоматичната настройка избира най-харесваните и най-коментираните снимки на потребителите, като ги обединява в съвместен албум, който потребителите могат да споделят с приятелите си. От Facebook казват, че търсят начини за подобряване на приложението и се опитват да предотвратят подобни инциденти за в бъдеще.

В своя блог Майер споделя, че е наясно, че не е станал жертва на умишлено посегателство, а Джонатан Гелър, който е продуктов мениджър на Facebook, заяви пред Washington Post, че е влязъл в контакт с г-н Майер и е поднесъл искренните си извинения. Той коментира, че приложението е страхотно за много хора и има за цел да донесе положителни емоции, но в конкретния случай носи скръб, а не радост.

Други потребители се оплакват най-често от снимки на починали домашни любимци, урни с човешки останки и други неприятно фотоси, които са засегнали лично използващите Facebook. Сред избраните за акценти на годината в социалните мрежи място намира и снимка на горящ апартамент, който е публикуван в албума на американска потребителка, която коментира случката като много неприятна, а намесата на приложението действа още по-отрицателно на ситуацията.

Коментари: 0