Facebook ще представи първия си хардуерен продукт до няколко месеца

Компанията ще пусне на пазара два „умни“ високоговорителя

Facebook ще представи първия си хардуерен продукт до няколко месеца

Снимка: Pexels

464 ~ 1 мин. четене
Хардуерните амбиции на Facebook може да се увенчаят с успех съвсем скоро. Новият „умен“ високоговорител ще бъде достъпен още през лятото на 2018 г. Според информацията компанията ще представи два модела на устройството по време на годишната конференция на разработчиците през май, предава Mashable. 

Двата високоговорителя носят кодовите имена Fiona и Aloha. Те ще бъдат достъпни за предварителна поръчка през месец юли, сочи доклад на Digitimes, който се позовава на изтекли данни от веригата за доставки. 

Според информацията високоговорителите ще имат 15-инчови сензорни екрани, но единият от тях ще бъде с по-високо качество, сравнимо с това на Google Home. В устройствата ще има внедрени функции за лицево разпознаване и технология за гласов контрол. 

Те няма да са предназначени единствено за видео чат и използване на социални медии, смятат анализатори, посочвайки че Facebook вече има сключени лицензионни споразумения със Sony и Universal. 

Това ще е първият хардуерен продукт на Facebook. Той е разработен в лабораторията Building 8 и се появява, за да се конкурира с вече установени играчи на пазара като Google, Amazon и Apple. 
Подкрепи Economic.bg