Faceboок стартира стипендиантска програма за лидери на онлайн общности

Компанията инвестира 10 млрд. долара в обучение и финансиране на идеи

Faceboок стартира стипендиантска програма за лидери на онлайн общности
848 ~ 2 мин. четене
Facebook стартира нова програма за развитие на лидерските умения на администраторите на онлайн Facebook общности - Facebook Community Leadership. Компанията ще инвестира до 10 милиона долара в стипендии и субсидии за хората, създаващи и управляващи общности. 

От социалната мрежа обявиха днес в Лондон, че разширяват инженерния си екип в британската столица, който се грижи основно за разработването на технологии, които да предоставят сигурност на хората, използващи платформата. Работата ще бъде свързана с откриване и спиране на дейността на фалшиви акаунти, защита от вреди, измами, подобряване на методите за докладване на съдържание. 

Програмата е създадена, за да даде възможност на лидери от цял свят, които изграждат онлайн общности в приложението, да получат стипендии от Facebook и да се обучават. Петима от тях ще бъдат избрани за администратори на място във Facebook и ще бъдат финансирани с до 1 млн. долара, за да изпълнят предложените инициативи.

Общо до 100 администратори ще са избрани за стипендианти и ще получат субсидии до 50 000 долара, за да реализират инициативите си. Други ще могат да посетят Семинар на лидерите на общности и ще имат възможност да се срещат на живо, да учат, да споделят и да си сътрудничат. 

Обучения ще се извършват и чрез групи за Facebook Power администратори – това са групи, в които админите споделят знания и съвети един с друг, свързват се с екипа на Facebook, изпробват нови функции и дават обратна връзка. Понастоящем компанията работи с повече от 10 000 администратори на групи във Великобритания и САЩ и цели да увеличи броя на членовете на групи за Facebook Power администратори.

Каналите за подаване на апликации за стипендианти са отворени. Можете да научите повече тук.
Подкрепи Economic.bg