Facebook TV може да стартира през юни

Социалната платформа се подготвя да пусне над 20 шоу програми

Facebook TV може да стартира през юни
892 ~ 2 мин. четене
Facebook се подготвя да пусне над 20 телевизионни шоу програми още през юни тази година. От компанията многократно са коментирали, че видео съдържанието е приоритет в развитието на най-популярната социална мрежа и ето, че сега се появи информация, даваща повече светлина върху амбициите в тази посока. 

Подробности за това как ще изглежда Facebook TV станаха ясни през последните дни. Въпреки че не се споменават имена и конкретни звезди, списъкът от предавания се очаква да бъде около две дузини, става ясно от доклад на Business Insider. 

Позовавайки се на източници, запознати с темата, в доклада се казва, че Facebook ще се съсредоточи върху два вида шоута. Едните ще са по-дълги и в по-традиционен тв формат с по-големи бюджети. Другият вид предавания ще са по-кратки и ще се актуализират ежедневно. 

Решението не Facebook да влезе в бизнеса със съдържание идва да потвърди тенденцията, която компанията следва в опита си да установи контрол не само върху социалната мрежа, но в поточното съдържание на платформата. 

В момента, когато наред с утвърдените играчи като Netflix, Hulu и Amazon все по-уверени стъпки в тази посока правят и компании като Apple, Verizon, Snapchat и Twitter, старата поговорка, че "съдържанието е цар" никога не е била по-вярна.

Навлизането на пазара и на най-голямата социална мрежа в света Facebook е много сериозна заявка и може да се окаже крайъгълен камък за развитието на сектора, смятат анализатори. Може би не е далеч времето, когато популярни продукции като Game of Thrones и Walking Dead няма да се излъчват от традиционните доставчици, а от същата платформа, която хората ползват, за да общуват с приятелите и семейството си. 

Коментари: 0