Фандъкова: Ремонтът на „Дондуков“ трябва да приключи на 1 декември

За всеки ден забавяне ще текат санкции от 77 хил. лв на ден

Фандъкова: Ремонтът на „Дондуков“ трябва да приключи на 1 декември

Снимка: Facebook

Срокът за официалното завършване на ремонта на бул. „Княз Ал. Дондуков“ е 1 декември, а за всеки ден забавяне ще текат санкции от 77 хил. лв на ден. Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си в социалната мрежа Facebook.

Тя добави, че работата по тротоарите и велоалеята в участъка с паважна настилка продължава. Там се изгражда линеен отводнител. Допълнителните работи по велоалея за около 40 хил. лв. ще бъдат изцяло за сметка на изпълнителя „Трейс“, обясни столичният кмет.

След отказа на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) към Министерство на културата да съгласува проекта за бул. „Дондуков“, който бяхме разработили – с асфалт по пътните платна и велоалеята, се наложи пълна преработка на проекта и преразглеждане на сроковете.

С оглед на решението на НИНКН за запазване на паважната настилка, трябваше да намерим вариант за изграждане на велоалея с паважна настилка и с нужната гладка повърхност. Обектът не е разплатен и приет, противно на внушенията, които се правят, коментира Фандъкова.

Движението по булеварда в участъка от бул. „Васил Левски“ до ул. „Г. С. Раковски“ беше възстановено в събота сутринта. Кметът на столицата обясни, че приоритет е било възстановяването на трамвайното движение.

Коментари: 0