ФБР: Русия продължава да се меси във вътрешната политика на САЩ

Директорът на бюрото за разследване призна, че Русия е киберзаплаха за САЩ

ФБР: Русия продължава да се меси във вътрешната политика на САЩ
596 ~ 1 мин. четене
Русия продължава да се меси във вътрешната политика на САЩ. Това каза директорът на ФБР Джеймс Коми по време на изслушване в комисията по правосъдие в Сената. Според него Русия си остава киберзаплаха не само за САЩ, но и за други страни.

В момента ФБР разследва евентуални контакти между хора от предизборната кампания на президента Доналд Тръмп и Русия. Неотдавна Коми лично заяви, че Русия е виновна за хакерски атаки срещу Националния комитет на Демократическата партия на САЩ.

Коми защити решението си да съобщи за подновяването на разследването на липсващите имейли от личната поща на Хилари Клинтън броени дни преди президентските избори през ноември, в които тя беше победена от Доналд Тръмп. Самата Клинтън и други американски политици и анализатори обвиниха тогава Коми, че е дал силен коз на десния популист Тръмп в изборите.

В интервю вчера Хилари Клинтън обвини ФБР и лично директора му Коми, че с неочаквания си ход на 28 октомври фактически са осуетили очертаващата се нейна победа на изборите.
Подкрепи Economic.bg