Фермери теглят кредити на промоционални условия

\"Агрион\" предлага универсален ипотечен кредит с 2.9% лихва за първата година

Фермери теглят кредити на промоционални условия
1280 ~ 2 мин. четене
Над 11 хил. лева ще е положителният финансов ефект за земеделските производители, които изтеглят ипотечен кредит на преференциална лихва от „Агрион Финанс“. Компанията представи промоционални условия за универсалния си ипотечен кредит по време на изложението „БАТА АГРО“, което се провежда в Стара Загора от 14-17 май.

Всички желаещи могат да кандидатстват за заем с 2.9% лихва за първата година. Специалните условия важат за кредити до 200 хил. лева, като минималният срок на заема е 5 години. След промоционалните 12 месеца, колкото е и гратисният период за плащане по главницата, лихвата до края на периода е 8,5%“, уточниха от „Агрион Финанс“. Това спестява на кредитополучателите сериозни суми, които могат да надхвърлят 11 хил. лева, изчислиха експертите на „Агрион“.

За да се възползват от преференциалните условия, земеделските производители, които посетят щанда на „Агрион“ по време на международното изложение, ще получат специален промо код, с който  ще могат да кандидатстват за финансиране във всеки един от регионалните офиси на компанията. Офертата е валидна до 17 юни 2019 г., казаха от компанията, която е дъщерна на лидера в управлението на земеделски активи „Агрион Инвест“.

Като обезпечение на кредита фермерите могат да използват собствената си земеделска земя или други недвижими имоти, като процентът на финансиране може да достигне до 80% от размера на пазарната оценка на  поземлените активи. Това е един от най-високите проценти финансиране на пазара на земеделски кредити в момента, твърдят пазарни анализатори.

Друго сериозно улеснение за фермерите е, че остойностяването на земята е напълно безплатно за кредитополучателя и се извършва от експертите на  компанията. Това спестява допълнителни разходи и време на кредитополучателите. Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията. Експертите по кредитни услуги, които са на щанда на „Агрион“, са готови да разяснят на всички желаещи възможностите, които кредитът осигурява, както и процеса за кандидатстване и одобрение.

„Целта ни е да осигурим лесен и прозрачен достъп на малките и средни производители, които често не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банкови институции, казаха от „Агрион Финанс”. Според тях осигуряването на адекватно финансиране ще стимулира целия отрасъл и доведе до по-ефективно и модерно земеделие, а самите стопани ще бъдат по-конкурентни на пазара.

Компанията максимално е опростила процеса по отпускането на заеми. Не се изисква откриването на допълнителни сметки, застраховки, въвличането на поръчители и съдлъжници. Няма изискване и за разработка на  подробни бизнес планове, отчети и анализи. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. На практика фермерът дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. Няма дори разходи за оценка на обезпечението.

През май „Агрион“ отбелязва 5 години, откакто се появи на българския пазар. За този период дружеството се наложи като най-разпознаваемият и предпочитан земеделски бранд в България. Компанията въведе най-модерните и съвременни форми на управление на поземлени активи. „Агрион“ предложи уникален бизнес модел, което го превърна в най-предпочитаният партньор на земеделските производители.

Дружеството се ползва с най-голямо доверие в бранша и се посочва от фермерите като предпочитан партньор при сделка.

Коментари: 0