Ford показа новата си перла

Бляскавият Mustang е най-харесваният автомобил във Facebook в света

Ford показа новата си перла
3788 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

На лятно парти в градината на популярно столично заведение, MOTO-PFOHE представи три нови автомобила - моделите Fiesta Red&Black Edition, Focus ST и Ford Mustang.

Легендата Ford Mustang е един от най-очакваните автомобили в Европа и за първи път от над 50 години е в продажба на Стария континент. Той е и най-харесваният автомобил във Facebook в света - с повече от 8 млн. лайка. 

До момента автомобилът има над 9 хил. появявания по телевизията - в музикални клипове, видео игри, филми и други. Още в първите седмици от старта на продажбите на автомобилната икона, клиентите са поръчали 2600 бройки от купето и кабриолета. 

Новият Ford Mustang предлага избор от модерни двигатели и трансмисии, осигурявайки мощност и динамика. С новия 2.3-литров EcoBoost двигател турбокомпресорът за първи път се появява в двигателната гама на Mustang. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди с 5.0-литровия V8 двигател и за 5.8 секунди с по-икономичния 2.3-литров EcoBoost. Мощността му е 317 к.с. 432 Нм въртящ момент.

Динамичните двигатели на новия Ford Mustang са подпомогнати от Performance пакет, стандартен за Европа, който осигурява по-мощни спирачки и охлаждане при бързо шофиране. 

Ford Mustang е наличен в 10 отличителни цвята, сред които ексклузивните Competition Orange и Triple Yellow. Той се отличава и с нисък покрив и широка стойка, динамичен профил със силно наклонени предно и задно стъкло, триизмерни стопове с три ленти, както и характерна трапецовидна предна решетка, наподобяваща захапка на акула.

Сред известните личности, собственици на Mustang, са Бил Клинтън, Джим Морисън, Джей Лено и Кели Кларксън, а Mustang се е превърнал в част от американската поп култура. Над 9 милиона автомобила Ford Mustang са продадени по света от появата на първия модел през 1964 г. 

По време на събитиято бяха показани и моделите Ford Focus ST и Fiesta Red § Black Edition. 
 

Подкрепи Economic.bg