Ford ще прави автономна полицейска кола, която сама ще издава глоби

Компанията е подала заявление за патент за иновативната технология

Ford ще прави автономна полицейска кола, която сама ще издава глоби
780 ~ 1 мин. четене
Ford вече снабдява правоохранителните органи с флотилия от превозни средства, предназначени за полицейски служители и лица за първа реакция при кризи, включително модифициран камион F-150 и хибрид за преследване. Сега производителят на автомобили изглежда планира деня, в който служителите на полицията вече няма да са необходими на пътната полиция.

Компанията е подала заявление за патент за автономна полицейска кола, която открива нарушения на трафика, като превишена скорост и след това безжично комуникира с автомобила и неговия шофьор, за да провери самоличността и да издаде глоба. 

Автономната полицейска кола ще може да използва камери за наблюдение, за да "види" нарушенията. Тя ще заснема регистрационния номер на колите в трафика, ще преследва превозното средство, ако надвишава скоростта и ще комуникира с водача му.Заявлението за патент е подадено съвсем наскоро в Службата за патенти и търговски марки на САЩ.

В него компанията отбелязва, че "рутинните полицейски задачи като издаване на глоби за превишена скорост или неспиране на знак Стоп могат да бъдат автоматизирани, така че полицейските служители да могат да изпълняват други задачи, които не могат да бъдат автоматизирани".
Коментари: 0