Fujitsu ще затвори половината си офиси заради „новото нормално“

Японската компания ще пренапише начина, по който работят от вкъщи и ще заложи на това

Fujitsu ще затвори половината си офиси заради „новото нормално“

Снимка: Wikipedia

Японската Fujitsu Ltd заяви, че ще намали наполовина офисните си пространства в следващите три години, тъй като пренаписва начина, по който служителите работят в рамките на „новото нормално“ на фона на пандемията от коронавирус.

Компанията за IT решения заяви, че около 80 000 служители от групата в Япония ще работят с с гъвкаво работно време, а работата от вкъщи ще бъде стандартна, когато е възможно.

„Ще преработим настоящата си рамка за работа, надбавки и заплащане, която сега се основава на предположението, че служителите пътуват до определени офиси всеки ден“, каза Хироки Хирамацу, ръководител на отдел „Човешки ресурси“ на брифинг днес.

През последните години Fujitsu продаде или затвори губещите си хардуерни бизнеси като лаптопи и смартфони, за да се съсредоточи върху софтуерните услуги - бизнес, сравнително лесен за отдалечена работа.

Докато намалява офис пространството, компанията планира да създаде „сателитни офиси“ в райони, където живеят много нейни служители и се регистрират с повече споделени доставчици на работно пространство, каза Хирамацу.

Коментари: 0