Гърция поиска преструктуриране на дълга

Според Волфганг Шойбле опрощаването на дълга на страната е невъзможно

Гърция поиска преструктуриране на дълга
172 ~ 1 мин. четене

Гърция и кредиторите трябва да намерят решение за преструктурирането на дълга на страната. Това заяви говорителят на правителството Олга Геровасили в свое интервю, цитирано от БГНЕС.

„Възнамеряваме да започнем обсъждането на преразглеждането на условията за дълга след първата оценка на състоянието на гръцката икономика, която ще бъде направена след подписването на меморандума с кредиторите”, допълни още Геровасили.

Според германският финансов министър Волфганг Шойбле обаче опрощаването на дълга на страната е невъзможно. Той смята, че е важно Гърция да започне възможно най-бързо да прилага мерките, които ще доведат до икономически растеж.

„Според европейското право опрощаването на дълговете на Гърция е невъзможно, но съществува определено време за по-нататъшни отсрочки. Това време обаче не е много”, допълни още Шойбле.

Междувременно, Геровасили каза, че гръцкото правителство не се интересува от предсрочни парламентарни избори, а ще продължи да търси свои съюзници.

„Процесът на възстановяване на Гърция трябва да се случи при управлението на силно правителство, което има еднозначен народен мандат”, допълни още тя.

Подкрепи Economic.bg