GEFCO обяви придобиването на компанията GLT

Придобиването ще позволи на GEFCO да засили позицията си в региона

GEFCO обяви придобиването на компанията GLT

Европейският лидер в автомобилната логистика GEFCO обяви придобиването на испанската компания GLT, която е ключов играч в транспорта между Европа и Мароко, съобщиха от компанията. GLT ще бъде изцяло собственост и под управлението на GEFCO Испания, като специализирано бизнес подразделение за портал между Европа и Мароко.        

От компанията не съобщават цената, която GEFCO ще плати за придобиване на GLT, но отбелязват, че сливането ще засили присъствието на компанията в региона в момент на нарастващ стокообмен между Европа и Мароко в сферата на автомобилната и модната промишленост.    

Испанската компания GLT има силна репутация на пазара, на който присъства вече повече от две десетилетия. Основана през 1998 г., GLT е водещ оператор на входа между Алхесирас и Танжер, извършващ над 16 000 прекосявания на година със своите 75 камиона и 380 ремаркета. GLT развива стабилно партньорство с клиенти в автомобилния и модния бранш.

Сделката ще влезе в сила след приключване на обичайните регулаторни процедури, изпълнявани от компетентните власти. 

Припомняме, че испанският филиал на GEFCO има повече от 30 години опит с логистика на високо ниво със 700 служители и 5000 промишлени клиенти. В световен мащаб компанията е представена в 150 държави и се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 4.2 млрд. евро за 2016 г. и 12 000 служители. GEFCO развива дейностите си на пет континента.

Коментари: 0