ГЕРБ с убедителна победа в областните градове

Вижте резултатите след втори тур

ГЕРБ с убедителна победа в областните градове

Снимка: Стоян Йотов

След втория тур на изборите резултатите сочат, че ГЕРБ ще управлява повечето от 14-те общини, където вчера се проведоха балотажи. Обобщената активност на гласуване за страната към 17:00 ч. е 33,47%.

Още снощи стана ясно, че управляващата партия печели Видин, Враца, Ловеч, Перник, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково и Шумен. 

Видин ще управлява издигнатият от ГЕРБ Огнян Ценков, който получава 54,8%, сочат 100% обработени данни от ЦИК. Хасково избра нов градоначалник след като победител от втория тур е кандидатът на ГЕРБ Добри Беливанов с 71%.

В Пловдив Иван Тотев от ГЕРБ с малка преднина спечели пред Славчо Атанасов. 

Независимият Тодор Попов печели за трети пореден път изборите за кмет на община Пазарджик. Това показват окончателните данни от протоколите на секционните комисии, съобщиха от ОИК. За досегашния кмет са гласували 58,98 на сто от участвалите във вота.

Оспорваната битка за Плевен спечели Реформаторският блок. На балотажа за кмет на областния център Георг Спартански е получил  52,99% от гласовете, а Димитър Стойков - 47,01% при 100% обработени протоколи на СИК, съобщават от ОИК.

В Добрич обаче резултатът се промени драматично. Кандидатката на ГЕРБ Детелина Николова, за която първоначално се появиха по-високи резултати, спечели 49,39% от гласовете на избирателите, срещу 50,61% за кандидата на РБ Йордан Йорданов.

Още на първия тур ГЕРБ спечели Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Смолян, София, Стара Загора и Ямбол.

В Кърджали спечели кандидатът на ДПС Хасан Азис още на първи тур, а в Монтана - Златко Живков от коалиция "Заедно за Монтана".

В Кюстендил нов мандат получи Петър Паунов, подкрепен от множество сили, сред които ГЕРБ и РБ.

Коментари: 0