Герджиков не иска да го свързват с Бойко Борисов

Президентът Румен Радев му напомни, че в предизборната кампания той бе придружаван навсякъде от бивши министри и депутати на ГЕРБ

Герджиков не иска да го свързват с Бойко Борисов

Снимка: БНТ/Стопкадър

7958 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Не може да ми припишете Бойко Борисов, не може да ми припишете Иван Гешев – нямам нищо общо с тези хора. Така кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, Анастас Герджиков отговори на въпрос на президента Румен Радев по повод скандалите през последните години, свързани с бившия премиер Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Двамата участваха в дебат по БНТ преди предстоящия втори тут на президентските избори.

Тези хора вървят с вас, те Ви представят в страната, вървят с Вас. Представя Ви бившият министър, който беше министър, докато биеха Вашите студенти. Младен Маринов Ви развежда из страната“, репликира Радев към отговора на Герджиков.

Ректорът на Софийския университет от своя страна каза, че той не е направил нищо лошо и не желае да бъде приписван към никои партии и към греховете на други хора, визирайки отново бившия премиер Борисов.

„Нямам шкафчета, не съм направил нищо нередно, не съм обвързан с партия. Подкрепям всяка осъдителна присъда за човек, който е направил нещо нередно“, каза Герджиков.

За пореден път той повтори, че е приел да бъде издигнат и подкрепен от ГЕРБ, защото иска да обедини всички граждани около основната цел – да излезем от политическата криза, в която според него Румен Радев и служебното правителство е вкарало държавата в последните шест месеца.

Не може постоянно да посочвате предишното управление. Може ГЕРБ и Борисов да са допускали грешни, но са направили и добри неща. Вие допускате само грешки“, каза Герджиков.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg