Германски и индийска компании обмислят инвестиции в Стара Загора

Осигурени са 3.5 млн. лв. от държавата за развитието на Индустриална зона „Загоре“

Германски и индийска компании обмислят инвестиции в Стара Загора

Снимка: Министерството на икономиката

Сериозен интерес от индийска компания от хранително-вкусовата промишленост, както и от две немски компании има към Индустриалната зона в Стара Загора. Това съобщиха на съвместна пресконференция министърът на икономиката  Емил Караниколов и кметът на града Живко Тодоров, заедно със Съвета на директорите на Индустриална зона „Загоре“.

На брифинга стана ясно още, че са осигурени 3.5 млн. лв. от държавата за развитието на Индустриална зона „Загоре“. Създадено е смесено дружество между общината и държавата, като община Стара Загора участва с предоставянето на терен. Министър Караниколов подчерта, че е спазен поетият ангажимент за  реализирането на Индустриална зона в града и съвместно с местната власт се работи да бъде изградена една от най-модерните и успешни зони в страната.

По думите му засиленият интерес към България като инвестиционна дестинация се потвърждава от това, че все повече компании влагат в дълготрайни материални активи, а това означава че компаниите стъпили на българския пазар искат да продължават да се развиват в страната. Относно липсата на работна ръка за бизнеса икономическият министър посочи, че се работи съвместно с Министерство на образованието за преквалифициране на кадри.
Коментари: 0