Германските власти продали криптовалути за $14 млн.

Германските власти продали криптовалути за $14 млн.

Снимка: Pixabay

428 ~ 1 мин. четене
Германските власти са събрали почти 14 милиона долара от продажбата на Bitcoin и други криптовалути, които са били иззети при наказателни разследвания, пише Fortune (Форчън), като цитира вестник "Tagesspiegel" (Тагесшпигел"). 

Операцията се приема за извършена по спешност (emergency sale - от англ.),  тъй като баварската съдебна хазна е загрижена за флуктуациите в цените на криптовалутите. 

Спешните продажби обикновено се ползват като инструмент при продажбата на бързо развалящи се стоки, като например храна или предмети, които обикновено се обезценяват, като автомобилите, обяснява "Форчън".

Криптовалутите, които са продадени - 1312 Bitcoin, 1399 Bitcoin Cash, 1312 Bitcoin Gold и 220 Ether - са задържани от властите при разследване срещу платформа, наречена LuL.to, която незаконно продавала електронни книги и аудио книги с неуредени авторски права на много ниски цени. Сайтът е бил блокиран през юни, неговите операторите са арестувани, а активите му са отишли във фонд, който обикновено се използва за полицейски ресурси.

Продажбите на криптовалутите ставали в продължение на няколко месеца от февруари насам, в поредица от над 1600 транзакции на немска платформа за търговия с криптовалута. Според Der Tagesspiegel приходите възлизат на малко над 12 милиона евро (13,9 милиона долара).

Това е рекордна продажба на конфискувани активи в Германия, но американските власти събират доста повече пари от иззети криптовалути, показват данните. Министерството на правосъдието е получило 48 милиона долара през октомври миналата година от продажбата на Bitcoin, конфискувани от Рос Улбрихт - оператор на онлайн сайта за наркотици Silk Road.
Коментари: 0