Глоба от 300 до 1000 лева за пътник без маска в автобусите в София

От днес започнаха масови проверки за носене на предпазни средства

Глоба от 300 до 1000 лева за пътник без маска в автобусите в София

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

1524 ~ 1 мин. четене
Масови проверки и контрол за носене на маски в градския транспорт в София започват от днес. Нарушителите подлежат на глоба между 300 и 1000 леваПътниците без маски ще бъдат сваляни принудително, като при нужда ще съдействат и полицейски екипи.

„Проверките протичат нормално, а гражданите са съвестни. Почти няма изключения. От около 6 проверени превозни средства бяха установени само 6-7 души без маски или предпазни средства. Благодаря на софиянци и апелът ми към тях е да се пазим взаимно, докато не отмине здравната криза”, посочи пред Нова тв директорът не Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

Шофьорите обаче сами ще решават даил да носят маски, тъй като са отделени с прегради от пътниците.

Тази седмица все още не санкционираме, контрольорите и продават билети, но от 18 май започваме и контрол по градския транспорт, така че апелирам всички да се снабдят с превозни документи, каза още Дилчев.

От тази седмица се възстановява нормалното разписание на градския транспорт в София. С намалено работно време и по зимен график ще се движи метрото, а нощният градски транспорт няма да работи.
Коментари: 0