Goldman Sachs смени прогнозата си за световното

И предрича финал Англия-Белгия

Goldman Sachs смени прогнозата си за световното
2996 ~ 1 мин. четене
Инвестиционна банка Goldman Sachs промени прогнозата си за финала на Световната купа по футбол - отново.

"Сега, когато Бразилия е извън Световното първенство, Белгия е на върха на нашата таблица с вероятности", пишат анализаторите на Goldman.

Белгия победи Бразилия с 2-1 в Сочи в петък вечер и сега е най-вероятният отбор, който ще спечели трофея, с 32,6% шанс да стане шампион, според анализите на банката.

Преди тазгодишния шампионат най-доброто представяне на Белгия в Световното първенство бе четвърто място през 1986 година.

Goldman има добри новини и за феновете на Англия, предвиждайки, че отборът ще победи в полуфинала си срещу Хърватия в сряда, достигайки само втория си финал, и първият от 1966 г. насам - единственият път, когато Англия печели Световната купа. 

По-рано банката прогнозира, че Англия ще загуби мача с Хърватия.

Въпреки прогнозата, че Англия ще играе на финала, всъщност страната е чак третият фаворит за шампион, след Белгия и Франция (с 29,8% вероятност да стане шампион).

Франция убедително победи Уругвай с 2:0 в четвъртфиналите, но вероятно ще загуби от Белгия полуфинала утре, прогнозира Goldman.

Преди началото на турнира Goldman използва машинно обучение, за да симулира 1 милион варианта и да избере победител. Първоначално банката прогнозира финал между Бразилия и Германия, с победител Бразилия. Но и двата тима отпаднаха.

Припомняме, че и друга банка - швейцарската UBS, на база своите инвестиционни анализи, също обяви преди турнира прогноза за бъдещия шампион, като данните даваха титлата на Германия.

И двете банкови прогнози се оказаха неточни. Предстои да видим дали сега новите прогнози ще се оправдаят.
Подкрепи Economic.bg