Google дава $20 на час за шофьори на безпилотни автомобили

Кандидатите трябва да имат „чиста шофьорска история“

Google дава $20 на час за шофьори на безпилотни автомобили

Google търси шофьори, които да участват в тестовете на безпилотни автомобили. Обявата за работа се появи в американската агенция HireArt, като в нея се предлага заплащане от 20 долара на час и трудови договори за период от 12 и 24 месеца.

Изпитанията на автономните коли ще се провеждат във Финикс, щата Аризона. Наетите шофьори ще работят пет дни в седмицата между 6 и 8 часа. Избраните ще се трудят както индивидуално, така и в малки групи от двама до десетима души.

Основните задължения в работата са да наблюдават всички системи на безпилотните автомобили, да съставят ежедневни кратки отчети и устни доклади пред инженерния екип. Освен това командировките са задължителни, но те ще са с продължителност не повече от месец.

Едно от изискванията е кандидатите да имат „чиста шофьорска история“, тоест да нямат сериозни нарушения и да не са осъждани. С предимство ще се ползват хора с "прекрасни комуникационни навици" и умения да пишат на по-малко от 40 думи в минути на компютър, предаде Факти. Те ще преминат през специален тест, който ще включва редица упражнения "както вътре в колите, така и извън тях".

Коментари: 0