Google прави операционна система за „обикновени“ телефони

Технологичният гигант ще конкурира платформата KaiOS, която е изключително популярна в Индия

Google прави операционна система за „обикновени“ телефони

Снимка: Pixabay

1288 ~ 1 мин. четене
Информациите, че Google разработва операционна система за мобилни телефони с бутони започват да се потвърждават. Наскоро в репозитора Ghromium Gerrit бяха открити данни за специален режим, който позволява управление на операционната система с помощта на бутони, пише technews.bg.

Тази седмица се появиха нови информации за разработката. Gizchina публикува екранна снимка от главната страница на браузъра Chrome, адаптирана за бутонни телефони. Интерфейсът е променен и наподобява този на Android Oreo.

Изглежда, че Google ще конкурира платформата KaiOS, която е изключително популярна в Индия, където изпреварва iOS и вече догонва Android. Тази операционна система се използва в над 40 млн. телефона с бутони.

KaiOS се налага като алтернатива на Android One за опростени и евтини телефони. Системата се базира на Linux и разработки от затворения проект Firefox OS, във финансирането на който участва и Google.

Към момента не е ясно кои устройства ще се възползват от новата операционна система на Google и доколко нейните възможности се припокриват с функциите на Android.
Коментари: 0