Google с нова услуга за планиране на ваканции

Destinations е предназначена да ви помогне да разберете къде отивате и какво да правите там

Google с нова услуга за планиране на ваканции

Google се опитва да направи планирането на ваканции още по-лесно. Новата услуга на компанията се нарича Destinations и е предназначена да ви помогне да разберете къде отивате и какво да правите там, тя също така ще ви помогне да получите информация за евтини полети и хотели.

Google Destinations няма да е нов уеб сайт. Потребителят си избира крайната дестинация, а услугата автоматично показва чрез снимки и информация различни маршрути, места за посещение, събития, хотели и др. Селекцията ще се избира както чрез алгоритми, така и чрез предварително избрани от служителите на Google предложения.

Засега ще се предлагат дестинации в Европа, в момента те са 201 и постепенно ще се увеличават. Услугата ще представя мрежата от по-големите градове, колко ще струва да се стигнете до тях, както и най-доброто време, през което да ги посетите.

Новата функция ще работи само от настоящото местоположение на потребителя. Цените на транспорта ще се определят чрез това.

За всяка дестинация ще има много допълнителна информация. Например какво е обичайното време през различните периоди на годината, кога има най-много туристи и др. Това ще помага на всеки да планира пътешествието си според личните си предпочитания, макар че Destinations няма да играе изцяло ролята на персонален екскурзовод.

Основната цел на услугата е да улесни планирането на основните детайли по дадено пътешествие директно от смартфона.


Коментари: 0