Google тайно е придобила британски стартъп за иновативни технологии

Redux разработва иновативна технология, превръщаща различни повърхности във високоговорители

Google тайно е придобила британски стартъп за иновативни технологии
Google тайно е придобила британския технологичен стартъп Redux, стана ясно в четвъртък от информация в Bloomberg. Параметрите на сделката не са известни, но е ясно какво е привлякло вниманието на гиганта. 

Бърз поглед върху дейността на Redux подсказва, че в Google са били заинтригувани от технологията, която основаната през 2013 г. в Кеймбриж компания разработват. Става дума за иновация, позволяваща превръщането на различни повърхности, в това число дисплеите на телефоните, във високоговорители. 

С въвеждането на тази технология производителите няма да имат нужда да използват малки говорители в своите устройства. Това ще спести място за други компоненти, като например внедряването на така желаните по-големи батерии. 

Не е ясно кога точно Google е придобила Redux, но според информацията акциите са били прехвърлени на гиганта на 13 декември 2017 г., пише Android Authority. Не се знае и каква е заплатената сума, но предвид че през март Redux е нараснала до 5 млн. долара, предполага се, че сделката е в този порядък. 

Що се отнася до това какво Google ще прави с Redux, по всичко личи, че нищо няма да попречи на гиганта да внедри иновативната технология в някой от следващите си Pixel смартфони или в домашните си високоговорители GoogleHome. 

Възможно е също Google да лицензира технологията на Redux и да печели пари по този начин. Според страницата на стартъпа в LinkedIn компанията е полуюила 178 патента и чака одобрението на още над 50. 

Преди да бъде придобита Redux се е фокусирала не само върху мобилния пазар, но и върху изчислителните, автомобилни и индустриалните. Това идва да покаже, че тяхната технология изглежда достатъчно гъвкава, за да бъде използвана в няколко области.
Коментари: 0