Горанов: Кабинетът не трябва да подава оставка

Няма смислени аргументи да се бърза, смята финансовият министър

Горанов: Кабинетът не трябва да подава оставка
3656 ~ 1 мин. четене
Няма смислени аргументи да се бърза с подаване на оставка на правителството, най-малкото защото окончателните резултати не са излезли. Това каза финансовият министър Владислав Горанов, който говори в студиото на Нова телевизия от името на партия ГЕРБ. Той обясни, че все още се провежда заседание на Изпълнителния съвет на ГЕРБ, където се обсъжда дали да се подаде оставка.

Многократно досега премиерът Бойко Борисов публично заявяваше, че ще подаде оставка, ако Цецка Цачева загуби първия тур на изборите. Предварителните и неофициални данни на „Алфа рисърч“ и „Галъп“ показват минимална разлика от 1-2% в полза на Румен Радев – подкрепен от БСП.

По думите на Горанов Бойко Борисов все още не е решил какво да предприеме и се изчакват официалните резултати.

„Томислав Дончев е на мнение, че трябва да се подаде оставка. Аз смятам, че трябва да се направи анализ, да се види дали кабинетът се е изчерпал“, каза Горанов. Според него президентските избори не могат да са показател за подкрепа на правителството, тъй като това е мажоритарен избор. Той също така смята, че една оставка ще предизвика само проблеми в страната.

„Като знам какво заварих в първия ден от стъпването ми в Министерството на финансите, като знам какви усилия положихме и ние, и обществото като цяло, оставката не е оправдана“, каза още финансовият министър.

Подкрепи Economic.bg