Горанов: Темата с рекламата на хазарта се „истеризира“

Финансовият министър заяви, че са посетили Русия, за да се гарантират газовите доставки за България

Горанов: Темата с рекламата на хазарта се „истеризира“
В случая истеризирането на темата с рекламата на резултатите от хазарт е непропорционална. Изчакваме да видим как ще се развият нещата в парламента. Това каза финансовият министър Владислав Горанов в интервю за bTV. Според него „никой не е фалирал от това, че е изтъркал две билетчета“.

„Без да отивам в другата крайност и да твърдя, че трябва денонощно от ефира да се лее подобна реклама. От друга страна, тази реклама е възможността вие всяка сутрин да сте в ефир (думи, отправени към водещия Антон Хекимян – бел. ред.) и да обучавате обществото. Ако нямат реклама, а се финансират от нещо друго, зависимостите на медиите много ще се проявят“, каза финансовият министър.

Според него рисковете се преувеличават, а темата се преекспонира. „За мен като част от екипа, който трябва да реализира политиката върху хазарта, е важно да се ограничи този тип битов хазарт, който се случва в игралните зали, близо до училищата, в населените места. От него хората наистина страдат, тъй като хазарта по същество е социален проблем“, каза Горанов.

Финансовият министър коментира и изненадващото посещение в Москва на правителствената делегация, в която участва и той. Горанов подкрепи премиера Бойко Борисов, който публично се извини на руския президент Владимир Путин, че България е спряла проекта „Южен Поток“ и е нанесла финансови щети на Русия на стойност 800 млн. евро. „Тогава имахме много сложни отношения. Много съм благодарен, че не ни се сърдят по този повод. По-големият брат винаги прощава“, каза Борисов на пресконференцията след срещата.

„В същото време България спази изискванията за третия енергиен пакет, така че няма за какво да се извиняваме“, допълни Горанов тази сутрин.

Той призна, че по всяка вероятност АЕЦ „Белене” ще се строи с руско участие. „Руската страна проявява интерес към АЕЦ „Белене”. Няма как да се строи без руско участие, тъй като проектът е руски”, каза финансовият министър.

На въпрос каква е причината за преждевременното завръщане от Русия, той отговори, че работата, за която са отишли, е свършена и няма какво повече да се прави. Горанов заяви, че са посетили Русия, за да се гарантират газовите доставки за България. Той повтори лъжите на Борисов, че ще имаме газ от „Турски поток“.

Попитан защо от руска страна отричат това, финансовият министър отговори: „Не очаквайте на най-високо равнище да се издадат технически подробности”. Той не можа да каже защо Турски поток минава през територията на Гърция, а не през България.
Коментари: 0