Холандска фирма разработва сгъваем хотел

Преносимото бунгало включва спалня и баня

Холандска фирма разработва сгъваем хотел

Снимка: Flexotels.co.uk

4619 ~ 1 мин. четене

Холандска фирма разработи преносим хотел, влючващ спалня и баня, който се сгъва само за 10 минути. Преносимото бунгало осигурява "приличен комфорт" и може да се транспортира като багаж, пише Нова телевизия.

Конструкцията е дело на Хуберт фон Хейден, директор на фирмата Flexotel. Бунгалото се сгъва точно по средата като сгъваем стол, като таванът се прибира към пода. Конструкцията е електрифицирана и е снабдена със скромна мебелировка и спално бельо.


"Нашият продукт отговаря на три основни изисквания, коментира създателят на Flexotel Хуберт фон Хейден. Той осигурява комфортна нощувка и затворено помещение, в което хората да си държат вещите, когато отидат на концерта. Освен това Flexotel предлага самостоятелна баня и тоалетна и нашите клиенти не са принудени да ползват колективните санитарни възли”.

Портативният хотел е предназначен да подслони на добра цена клиенти, участници в прояви на открито, като фестивали и рок концерти. Той е идеален за всички, които не обичат дискомфорта на палатките, но не биха дали много пари за нощувка в традиционен хотел.


Спалнята на преносимия хотел може да подслони двама души. Камион на един курс може да пренесе 20 сгъваеми бунгала. Когато проявата на открито завърши, те лесно могат да бъдат преместени на друго място.

В момента компанията разработва по-комфортна версия на конструкцията, която ще носи търговската марка Comfotel и ще излезе на пазара това лято.


Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg