Хотелиерите в Турция отричат плановете за премахване на олинклузива

Ще има затягане на санитарните стандарти, по-голямо социално разстояние и промеяна в някои познати начини за предоставянето на услугите

Хотелиерите в Турция отричат плановете за премахване на олинклузива

Снимка: Unsplash

3362 ~ 1 мин. четене

Системите „олинклузив“ и „шведска маса“ ще останат в турските хотели. Това заяви пред „РИА Новости“ президентът на Федерацията на хотелиерите в Турция (TUROFED) Сурури Чорабатир.

По-рано Асоциацията на руските туроператори (ATOR), позовавайки се на изявление на министъра на туризма и културата на Турция Мехмет Ерсой, заяви, че турските хотели ще се откажат от тези услуги заради ограниченията в контекста на пандемията на коронавируса COVID-19.

„Не говорим за анулиране на "олинклузив" и на „шведска маса“. Как могат да бъдат отменени, след като миналата година подписахме договори с туристически агенции за продажбата на тези услуги през настоящия сезон? Медиите неправилно тълкуват думите на нашия министър“, каза Чорабатир. Според него не става дума за ограничения, а за затягане на санитарните стандарти, по-голямо социално разстояние и промени в някои познати начини за предоставянето на услугите.

"Това е съвсем естествено в условията, които ще се развият след пандемията. Освен това разбираме, че за първи път няма да има толкова клиенти, колкото обикновено, а хотелите ще работят под капацитета си. Следователно, ще им бъде лесно да осигурят необходимите хигиенни мерки и безопасно разстояние между хората“, добави Чорабатир.

Турските власти очакват началото на чуждестранния туризъм не по-рано от края на август. Тогава, при благоприятна епидемиологична ситуация, Турция ще позволи въздушния трафик с онези страни, в които пандемията ще намалее и няма да се регистрират нови случаи на зараза.

Според последните данни Турция се нарежда на седмо място сред останалите страни по брой на заразените. Страната потвърди 114 хиляди случая на заразени с коронавирус, 2.9 хиляди души са загинали.

Подкрепи Economic.bg