HP отхвърли подсилената оферта на Xerox за сливане

Това е поредният отказ на компанията въпреки по-високата цена

HP отхвърли подсилената оферта на Xerox за сливане
508 ~ 1 мин. четене

HP Inc отхвърли увеличената оферта на Xerox Holdings Corp от около 35 млрд. долара, заявявайки, че тя все още е подценена от производителя на офис оборудване, съобщава Reuters. Миналия месец американския производител на принтери увеличи офертата си от 22 до 24 долара за акция. Компанията се принуди да направи това, след като предходната оферта за сливане беше отхвърлена от ръководството на производителя на персонални компютри.

„Нашето послание към акционерите на HP е ясно: офертата на Xerox подценява HP и несъразмерно облагодетелства акционерите на Xerox за сметка на акционерите на HP“, заяви в четвъртък председателят на борда на HP Inc Чип Берг.

Припомняме, че миналия ноември Съветът на директорите на HP единодушно отхвърли предложението, аргументирайки се именно с подценяването на компанията и че не е в интерес на акционерите. В отговор изпълнителният директор на Xerox Джон Висентин каза, че ако не преразгледат офертата, ще се пристъпи към враждебно придобиване, тоест ще предлага оферти директно на отделните акционери.

Коментари: 0