Huawei обеща наполовина по-евтини 5G телефони от конкурентните

Продажбите им ще стартират на цени от 600 долара още през тази година

Huawei обеща наполовина по-евтини 5G телефони от конкурентните

Снимка: БТА

1228 ~ 1 мин. четене
Huawei планира да продава 5G смартфони на половината от цената, на която конкурентите продават своите аналогични устройства. Компанията планира да пусне на пазара телефон, поддържащ новите супер бързи мрежи, още тази година. Той ще се продава за 600 долара, става ясно от думите на Питър Жоу, главен маркетинг директор на китайската компания, който даде интервю за Financial Times.

Според него цената ще падне още през 2020 г. „Някои хора казват, че може да видим 5G смартфони за 300 долара и мисля, че това е много важно“, коментира той.

Подобна цена ще даде възможност на Huawei сериозно да подбие конкуренцията, чиито предложения се очаква да са двойно по-скъпи. Samsung Galaxy S10 5G, например, се очаква да струва над 1 200 долара. 

Що се отнася до Apple, американският гигант още не е представял 5G телефон. Не е казал и кога се очаква да пусне такъв, още по-малко пък каква ще е цената му. Очаква се това да се случи през 2020 или 2021 г. 

Миналата година Huawei успя да изтласка Apple от второто място по брой глобални продажби. Сега целта е не просто да задържи позицията си, а да атакува върха, където в момента е Samsung. 

Китайският производител жъне успехи на световната сцена, въпреки че ѝ забранено да продава на пазара в САЩ например. Компанията се сблъсква и с остри критики заради съмнения, че телекомуникационното ѝ оборудване крие опасности за сигурността.
Коментари: 0