Huawei ще пусне устройства с Harmony OS през 2019 г., но не и смартфон

След месец се очаква да дебютира флагманът Huawei Mate 30, който явно ще се появи с Android

Huawei ще пусне устройства с Harmony OS през 2019 г., но не и смартфон

Снимка: БТА

904 ~ 1 мин. четене
Huawei официално отрече да планира пускане на самртфон със собствената си операционна система Harmony OS през тази година, пише GSMArena. Новината потвърди Винсънт Ян, старши вицепрезидент на китайския производител, по време на събитие в Ню Йорк. 

За сметка на това обаче Huawei ще пусне други интелигентни продукти с Harmony OS до края на 2019 г. Задвижвани с нея телевизор и смарт часовник се очаква да стъпят на пазара още през идните месеци. 

По думите на Ян, компанията иска да „поддържа един стандарт, една екосистема“, което означава, че няма начин да телефоните да поддържат различни платформи. 

Harmony OS послужи като резервен вариант в случай на влошена ситуация между САЩ и Китай се влоши и забрана за търговия с американските партньори. В момента Huawei преминава през втори 90-дневен период на отлагане на санкциите на Вашингтон. 

Тепърва предстоят новини около новите продукти на Huawei. През септември ще дебютира Mate 30 и по думите на Ян предстоящият флагман ще се задвижва с Android.  

Несигурността конкретно около китайския гигант, но и задълбочаващата се търговска война между Пекин и Вашингтон като цяло са достатъчно сериозни фактори, чийто непредвиден обрат може да преобърне събитията из основи. 


Подкрепи Economic.bg