Хубен Черкелов представя изложбата “The World $ Yours” в София

Изложбата ще бъде открита на 21 февруари от 19:00 часа в \"Оборище 5\" - галерия & зала

Хубен Черкелов представя изложбата “The World $ Yours” в София

Снимка: Economic.bg

Световноизвестният български художник Хубен Черкелов ще представи в България своята изложба "The Word $ yours". Експозицията ще бъде показана за първи път у нас. Откриването е на 21 февруари от 19:00 часа в "Оборище 5" - галерия & зала, в София. 

Изложбата "The World $ Yours" включва нови творби с поп-арт звучене, вдъхновени от българската и световна история. Картините се отличават със силно напластените бои, експерименталните технически средства и сюжетите, вдъхновени от стари банкноти и монети от САЩ и други държави по света. Така художникът илюстрира темата за историята, общността и принадлежността към символите на нацията. 

Хубен Черкелов (Houben R.T.) е роден през 1970 г. Живее и работи в Ню Йорк. В своите ранни произведения – фотографии, филми и инсталации разглежда теми, свързани с периода на прехода в най-новата ни история и постсоциалистическото общество. Негови произведения са представяни в Музея на изкуствата Бронкс, Ню Йорк, Музея Брогън, Флорида, 54-то Венецианско биенале и галерии в Бостън, Ню Йорк и др.

Коментари: 0