Hyatt съкращава 1300 души и намалява заплати

Преди месец стана ясно, че заради кризата се отлага отварянето на първия хотел на веригата в София

Hyatt съкращава 1300 души и намалява заплати

Снимка: pixabay

1708 ~ 1 мин. четене

Веригата хотели Hyatt обяви, че съкращава 1300 души персонал в световен мащаб и намалява заплатите на всички свои служители, както и на висшето ръководство, съобщава FOX Business. Основната причина за тази стъпка е сривът на глобалните туристически пътувания заради коронавуруса.

От компанията уточниха, че всички служители, които ще бъдат уволнени ще имат право на компенсации. „Поради невиждания спад на туристическите пътувания в световен мащаб и очакванията за бавно възстановяване, Hyatt взе изключително трудното решение за прилагане на съкращения и преструктуриране на ролите в своите глобални корпоративни функции, започвайки от 1 юни 2020 г.“, се казва в изявление Hyatt.

Миналата седмица веригата отчете по-голяма от очакваната тримесечна загуба и спря програмата си за изкупуване на дивиденти и акции. 

Хотелската индустрия изчислява загуба от 1.4 милиарда долара загубени приходи всяка седмица и 30% спад в заетостта на хотелите за една година, според изявленията на Американската асоциация за хотелиерство.

Припомняме, че за тази пролет беше планирано отварянето на първия хотел на Hyatt в София, но в началото на месец април стана ясно, че то се отлага заради кризата.Подкрепи Economic.bg