Британците може да останат без море в чужбина това лято

Малко вероятно е да има голям ваканционен сезон, обяви здравният министър Мат Ханкок

Британците може да останат без море в чужбина това лято

Снимка: Unsplashed

5652 ~ 1 мин. четене
Много британци вероятно ще останат без ваканция в чужбина това лято заради вируса, заяви здравният министър Мат Ханкок, цитиран от BBC. Той каза пред ITV, че „вероятно ще е така“ и няма да има нормален летен ваканционен сезон.

Правителството отваря части от икономиката, а Ryanair планира да започне да лети през юли, припомня медията.

Но Ханкок каза, че традиционният ваканционен морски сезон с големи почивки е малко вероятен. Социалното дистанциране ще трябва да се поддържа известно време, каза той. „Изводът от това е, че малко вероятно е това лято да са възможни големи международни ваканции.“

Авиокомпаниите и туристическата индустрия са сред най-големите финансови губещи заради блокирането на международните пътувания. Самолетите остават на земята, а авиокомпаниите обявиха съкращения на работни места. British Airways трябва да освободи 12 000 работни места. Картината е почти същата и в други страни.

В неделя премиерът Борис Джонсън заяви, че правителството планира да въведе 14-дневна карантина за международни пътници, за да предотврати втори пик на вируса, което ядоса авиокомпаниите, които планираха да възобновят полетите си през следващите месеци.

Коментарите на Ханкок се доближават до тези на министъра на транспорта Грант Шапс миналия месец, който предупреди хората да не си резервират летни ваканции – вътрешни и в чужбина – докато не се облекчат правилата за социално дистанциране. "В този момент няма да резервирам лятна почивка", каза той пред BBC на 17 април.
Коментари: 0