И Гърция отваря границите си за руснаци

Те трябва да представят отрицателен тест за коронавирус и ваучер, потвърждаващ резервацията им за хотел

И Гърция отваря границите си за руснаци
~ 1 мин.

Гърция ще отвори границите си за руски граждани от 7 септември, но на седмица ще е разрешено да влизат до 500 руснаци. Те трябва да представят отрицателен тест за коронавирус и ваучер, потвърждаващ резервацията им за хотел. Това става ясно от министерско решение, което ще е в сила две седмици, пише ТАСС.

Според регламента руснаците ще могат да пристигат със самолет на летищата в Атина, Солун и Ираклион. Този регламент ще влезе в сила от 00:01 ч на 7 септември до 23:59 ч на 21 септември.

Руските граждани трябва да имат отрицателен тест за COVID-19, извършен по метод PCR, 72 часа преди пристигането им в Гърция.

Припомняме, че вчера Пошла изключи Русия от списъка на страните, за които са забранени директните полети поради пандемията на коронавируса.

Руският водещ превозвач Aeroflot и Aegean Airlines спряха редовните полети до Гърция през март заради избухването на пандемията от коронавирус. Доскоро се провеждаха само евакуационни полети.

В момента ситуацията с епидемията в Гърция е под контрол, въпреки че от края на юли броят на инфекциите нараства - до 150-290 нови случая на ден. Във вторник бяха регистрирани 207 нови случая на коронавирус, а общият им брой достигна 10 524. Жертвите на COVID-19 в Гърция вече са 271.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads