И Instagram най-накрая пусна тъмен режим

Новата функция вече е достъпна под актуализацията на iOS 13 и на Android 10

И Instagram най-накрая пусна тъмен режим

Снимка: Pixabay

След като го анонсира по-рано тази година, Instagram най-накрая пусна „тъмен режим“ за приложението. Новата функция вече е достъпна под актуализацията на iOS 13 и на Android 10.

Тъй като все повече доставчици на приложения предлагат по-тъмни режими, удобни за окото и щадящи батерията, Instagram вече следва примера. 

Докато потребителите на Android с текущата операционна система имат разрешение да използват "тъмен режим" от няколко дни, потребителите на iOS с версия  114.0 също от съвсем отскоро също имат това "модно" приложение", пише "Бизнесинсайдър".Но Instagram не ви позволява да промените тъмния режим в самото приложение. Това означава, че трябва да го активирате в системните настройки на iPhone, преди функцията да бъде съответстваща на Instagram. 

За да направите това, ще трябва да отворите Настройки на устройството си и след това да отидете на Дисплей и Яркост и да го промените на „Тъмно“. Потребителите на Android ще трябва да отидат в „Settings/Display/Dark Designе“ (но може да варира в зависимост от производителя).
Коментари: 0