„Автомобилна администрация“ ще бъде с нова структура до 2 месеца

Вчера стана ясно, че седем служители на Областния отдел „Автомобилна администрация“ – Перник са арестувани за корупция

„Автомобилна администрация“ ще бъде с нова структура до 2 месеца
3206 ~ 1 мин. четене
До 2 месеца в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) ще бъдат направени структурни и организационни промени. Това заяви директорът на структурата Бойко Рановски на брифинг днес във връзка със задържаните служители от областен отдел Перник.

Вчера стана ясно, че седем служители на Областния отдел „Автомобилна администрация“ – Перник са арестувани за корупция. Според доказателствата те са участвали в престъпна група, която е събирала подкупи от десетки транспортни фирми.

Според Рановски е направен анализ на цялостната дейност на агенцията, който е идентифицирал слабите и рискови места, както и мерките, които трябва да бъдат предприети за тяхното преодоляване. „След промените, ИААА ще заработи по нов начин, различен от досегашния“ отбеляза още Рановски.

Като най-рисков, той посочи контрола на пътя, затова и се работи по нов модел, които да бъде централизиран. По този начин ще се гарантира работата на агенцията и няма да се допускат несвойствени действия от служители. По отношение на провелата се акция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура, Бойко Рановски посочи, че са задържани 6 служителя на областния отдел в Перник. 

Той подчерта още, че всички тези действия на компетентните органи, се извършват с пълното съдействие и подкрепа от страна Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и от ръководството на ИААА.
Коментари: 0